Agar - želírující látka - 20g - Grešík

43 Kč –21 %
agar
43 Kč –21 % 34 Kč / balení 170 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
19.11.2019

Agar je přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou a jód. Má nepatrnou energetickou hodnotu. Používá se jako poleva s ovocem, možné je využití i na zeleninové aspiky. Má léčivé účinky velmi prospívající našemu organismu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Agar - želírující látka

Agar je přírodní želatinový přípravek získaný z mořských řas. Obsahuje vápník, hořčík, kyselinu listovou a jód. Má nepatrnou energetickou hodnotu. Používá se jako poleva s ovocem, možné je využití i na zeleninové aspiky.

Agar je oblíbenou potravinou Dálného východu. Je zcela nekalorický a má léčivé účinky velmi prospívající našemu organismu. Běžně se prodává v práškové formě. Je výbornou a mimořádně zdravou náhradou želatiny, která je vyráběna ze zvířecích chrupavek a kůží. Agar (nebo také agar-agar) je vodní rostlina rostoucí v hloubce až 80 m, která vzniká z rostlinných slizů (agarofytů). Agar je polysacharid složený převážně z cukerných jednotek D - galaktosy.

Získává se extrakcí přirozených kmenů mořských řas. Byl objeven Číňany a Japonci už před 2 000 lety a zaujal významné místo ve výživě obyvatel Asie pro svůj velký obsah minerálů, vitaminů a proteinů. Je velice důležitý i pro vysoký obsah jódu. Agar a jeho účinky na organismus: má protizánětlivý účinky působí jako mírné projímadlo při zácpě pomáhá snižovat nadváhu obsahuje fucoidan, který pomáhá při rakovině prsu posiluje játra a plíce je bohatý na vápník, železo, jód posiluje žaludek a střeva.

Návod: Na 300 ml vody dávkujeme 1 lžičku agaru, 5 – 10 lžiček cukru (25 – 50 g), možno přidat šťávu z citronu či ovoce. Smícháme, necháme 10 minut bobtnat, pak 15 minut vaříme. Podáváme po ztuhnutí. Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli.

Použití: Agar je tedy výživnou potravinou s obsahem minerálů a bez kalorií, proto se v kuchyni může použít jako náhrada želatiny - k přípravě dezertů a jiných želatin, aspiků. Je výbornou a mimořádně zdravou náhradou k želatině, která je vyráběna ze zvířecích chrupavek a kůží. Přidává se i do omáček nebo zákusků. Nemusí se přidávat jen do pokrmů.

Na regeneraci zažívání stačí, když lžíci práškového agaru rozmícháte ve sklenici vody a před jídlem vypijete. V kombinaci se lněným semínkem je vhodný při zácpě. Pokrmy s agarem jsou vhodné pro pacienty s nadváhou, protože agar má nulovou energetickou hodnotu. Agar můžeme rozpouštět ve vodě, zeleninových vývarech i ovocných šťávách. Jednu čajovou lžičku agaru rozpouštíme asi 10 minut v 300 ml tekutiny a poté agar s tekutinou a špetkou soli vaříme 10 až 22 minut. S agarem můžeme současně vařit vybranou zeleninu, ovoce a jiné potraviny. Necháme ztuhnout v lednici.

Průměrné výživové hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota: 701,4 kJ/167,8 kcal; Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 83,9 g, z toho cukry: 0 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0,25 g
Bez přidané soli.  

Složení: přípravek z mořských řas Gelidium sp. 

Kontakt na výrobce: Valdemar Grešík - Natura s.r.o., IČ: 25483366, Saská 134/60, 405 02, Děčín X - Bělá

Doplňkové parametry

Kategorie: AKCE
Velikost balení: 20 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.