Dárkový koš č.2 - rakyt.víno, ženšen v medu a další
Detailní popis produktu
Anežčino rakytníkové víno -
Dezertní rakytníkové víno s obsahem rakytníkového oleje.
Víno je vyrobené tradičním postupem z rakytníkové šťávy s přidaným cukrem.
Kvasný proces není zcela ukončen, víno dokváší v lahvi. Při skladování je třeba občas upustit vznikající oxid uhličitý.
Objem: 0,5l
Ženšen kořen v medu -
Ženšen - výsada panovníků
„Že sladké pomáhá na nervy, to všichni víme. V tomto medu se ale ukrývá mnohem větší síla. Přidali jsme do něj ženšen, exotickou bylinku s pozoruhodnými vlastnostmi. První zmínky o něm najdeme v čínských knihách už z 1. století před naším letopočtem, kde mu byly přisuzovány až nadpozemské vlastnosti. Na dlouhou dobu se pak stal výsadou jen panovníků a nejvyšších společenských vrstev. Med obsahuje 5% ženšenu.“ Hanka Plevová zakladatelka rodinné firmy
Kvalitní včelí med pocházející z České republiky
U všech našich medů dbáme na to, aby byly v co nejvyšší kvalitě a v průběhu zpracování nebyly zahřívány na teplotu vyšší než 40 °C. Díky tomu jsou také všechny naše medy vhodné pro RAW stravu. Kromě kvality se u našich medů také soustředíme na to, aby měly český původ. Jedním z důvodů, proč nabízíme český med je, že pro naše tělo je vhodné (zdravější) konzumovat potraviny, které pocházejí z oblasti, ve které žijeme.
Ženšen je v pastovaném medu
Pro všechny naše medy s příměsí používáme pastovaný med. Pastování medu je technologický postup mechanického promíchávání, při němž med získává jemnou kašovitou konzistenci. Takto zpracovaný med nekrystalizuje, příjemnou konzistenci si zachovává dlouhodobě a dobře se s ním pracuje - zůstává měkký, snadno se nabírá, je dobře roztíratelný a přitom nestéká.
U medů s příměsí pak používáme pastování také z toho důvodu, že krémová konzistence zamezuje oddělování příměsi od medu a v případě, že k oddělení přece jen dojde (to se týká hlavně kakaových bobů, které mají tendenci vyplouvat vzhůru), pastovaný med jde snadno promíchat.
MANGO plod
Vitamín C, A & betakaroten
- Vitamín C stimuluje funkci imunitního systému
- Přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem
- Pomáhá lepšímu vstřebávání železa
- Snižuje únavu a vyčerpání
- Vitamín A prospívá trávicímu systému
Mango je již od pradávných časů indického eposu Ramayana považováno v systému ájurvédského lékařství za „královské ovoce“. Je bohatým zdrojem vitamínů a antioxidantů, energizuje organismus, vyrovnává všechny tři biologické energie váta, pitta, kapha a podporuje výživu všech sedmi tělesných tkání (dhátus).
Doporučené dávkování
10 plátků denně
Složení
mangovník indický, třtinový sirup
Hmotnost
100 g sušeného ovoce
Ovocný čaj -Aronie & Rakytník & Jahoda
Osvěžující jemný čaj plný ovoce. Podporuje přirozenou obranyschopnost organismu. Čaj neobsahuje ibišek.
Složení: aronie plod 60 %, rakytník plod 20 %, vřes nať, přírodní aroma, mrazem sušené jahody 2 %
Příprava: Jeden sáček zalijeme 1/4 litrem právě vroucí vody a necháme 8 minut louhovat.
Pokud preferujete jinou příchuť sirupu do dárkového balení, od našeho dodavatele můžeme zajistit i další Bio bylinné sirupy, a to zejména:
- Bio levandule
- Bio šalvěj
- Bio rozmarýn
- Bio zázvor + konopné semínko
- Bio meduňka
- Bio Bez černý květ
- Bio mateřídouška
- Bio máta
- Bio Bez černý plod
- Bio zázvor
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.