Katalog

Články

Lapacho

Lapacho
Tabebuia impetiginosa, Tabebuia avellanedae
Legendární čaj Inků
Bylinný čaj Inků má široké spektrum účinků na oslabený organismus. Lékař Paulo Martin, pověřený výzkumem léčitelství Indiánů Latinské Ameriky, zjistil, že kmen Callawayů užívá kůru stromu Lapacha úspěšně při léčbě rakoviny. Lidský organismus pravděpodobně dokonaleji vzdoruje díky výraznému posílení imunity a vylučování jedů z těla. - Je silným antioxidantem, má antivirové, antibakteriální, antimikrobiální, antimykotické a antiparazitické účinky.
  • vhodný při snížené imunitě - zlepšuje obranyschopnost organizmu
  • pozitivně působí na centrální nervový systém
  • stimuluje tvorbu červených a bílých krvinek - normalizuje složení krve
  • zlepšuje okysličování buněk těla - vzhledem k zmnohonásobení červených krvinek
  • posiluje srdce a cévy
  • posiluje sexuální funkce
  • brzdí růst rakovinných buněk, omezuje vznik různých krevních onemocnění a leukémie
  • je silným antioxidantem
  • vhodné i po chemoterapii
  • odstraňuje z těla různé druhy plísní,včetně nebezpečné candidy, omezuje vznik vaginálních výtoků a plísní kůže, úst a vagíny
  • snižuje množení bakterií typu Brucela, polia viru, herpes simplex viru 1 a 2 a různé původce chřipek
  • léčí záněty
  • omezuje vznik Parkinsona, roztroušené sklerózy, artritidy
  • snižuje vstřebávání glukózy
  • snižuje riziko vzniku diabetu
  • zlepšuje metabolizmus, činnost sleziny a slinivky
  • omezuje vznik migrén
  • harmonizuje hormonální systém
  • celkově zklidňuje
  • potravina pro zvláštní výživu
Složení: Tabebuia impetiginosa - Lapacho červené kůra
(Lapačo červené obsahuje zejména alkaloidy naftochinony, lapachol, lapachon a jejich deriváty, dále flavonoidy, guercetin, kdyselinu hydroxybenzoovou, saponiny, přírodní antimykotika, vápník, selen a železo v organické formě.)
Dávkování a příprava:
1) lehký čajový odvar pro stimulaci: 2-3 čajové lžičky kůry Lapača povařte v 1 l vody 3 minuty a sceďte
2) silnější odvar pro léčebné účely: 2 polévkové lžíce na 1 litr vody, vařit 5 minut a nechat ještě 15-20 minut macerovat. Teprve pak scedit.
- Čaj lze přisladit medem. Popíjet celý den v malých dávkách, vlažný nebo chladný, nejlépe na lačno, ne před spaním.
 
Dle rady MUDr.Josefa Jonáše je možné v případě kožních plísní, které se obvykle vyskytují v meziprstních prostorách na dolních končetinách, využít protiplísňové účinky čaje Lapacho nejen pitím tohoto čaje, ale i jej zředěný použít ke koupeli nohou či v něm také vymáchat ponožky (protiplísňově působí samozřejmě i např. tea tree nebo propolis).
 
Upozornění: Při pravidelném itenzivním užívání je po 3 týdnech nutná pauza (1 týden).
Výrobek není určen pro děti.

Důležitost vlákniny v naší stravě!

 

 

 

 

 

Vláknina je významná složka potravy, která je sama obtížně stravitelná. Existují dva druhy vlákniny: rozpustná a nerozpustná.

Rozpustná vláknina má schopnost absorbovat vodu, bobtnat a v trávicím traktu fermentuje, proto může být zdrojem energie.Reguluje trávení tuků a sacharidů, váže na sebe vodu a tím nabývá na objemu. To vede k pocitu nasycení. Z větší části je živinou pro mikrobiální flóru v trávicím traktu, působí tedy jako tzv. prebiotikum.

Nerozpustná vláknina v trávicím traktu nefermentuje, není zdrojem energie. Zvětšuje objem obsahu ve střevech a zkracuje dobu, po kterou tam zůstává potrava. Zejména příznivě se uplatní v tlustém střevě, kde se díky zvětšení objemu stolice naředí odpadní látky, které vznikly při trávení. Ty pak snadněji opouštějí trávicí trakt, který je tak po kratší dobu vystaven styku s potenciálně nebezpečnými látkami.

Buďte vždy elegantní !

Ekologické tašky Envirosax

Hlavní myšlenkou a smyslem výroby těchto krásných ekologických tašek je snížit množství vyprodukovaného odpadu a tím snížit ekologické zatížení naší planety.

Navíc se tyto tašky jednoduše sbalí do malého balíčku, takže je můžete mít kdykoliv u sebe, nikdy vás nepřekvapí nákup a v supermarketu si nebudete muset brát igelitovou tašku.

Rozhodnete-li se používat tašku Envirosax, je to určitě krok správným směrem.  Budete se tak podílet na ochraně krajiny kolem nás.

Himalájské ajurvédské bylinné čaje

Himalájským bylinám se již po celá staletí připisuje léčivá moc při mnoha zdravotních potížích. Jsou základem tradičního ajurvédského lékařství, které je používá v nejrůznějších kombinacích. Himalájské ajurvédské bylinné čaje jsou jedinečnou kombinací těchto staletími prověřených bylin a jejich léčivých účinků. Výrazně přispívají k obnovení tělesných a duševních sil - harmonizují tělesné funkce, podporují látkovou výměnu, přispívají k lepšímu trávení i vyměšování a regenerují tělesné tkáně. Jejich specifické účinky při pravidelném používání příznivě působí na náš celkový zdravotní stav.

Zdravá sůl

Bez soli není života. A přesto je konzumace soli v dnešní době zdraví velice škodlivá. Tento rozpor vzniká tím, že současná tzv. kuchyňská sůl má s prapůvodní solí jen velmi málo společného. Dnešní kuchyňská sůl (dále jen kuchyňská sůl) je téměř výlučně NaCl.

Přírodní krystalická himálajská sůl je mnohem více než jen NaCl: „skládá se nejen ze dvou, ale ze všech přírodních prvků“. Jsou to přesně ty přírodní prvky, z kterých se skládá naše tělo a z kterých kdysi vznikl náš život v praoceáně.

Probiotika jako prevence i lék

S probiotiky vytvoříte ideální střevní mikrofloru, která je důležitá nejen pro dobrou funkci trávicího ústrojí, ale i pro posílení imunity. Zvolte Lactomax či Acidotikum pro správnou funkci tenkého i tlustého střeva (normalizaci konzistence stolice - ochranu proti průjmu, pomoc při zácpě).

Probiotika jsou nezbytná pro obnovení správné mikroflory po užívání antibiotik, hormonů a při střevních zánětech - zničí škodlivé bakterie. Jsou důležitou prevencí vzniku žaludečních vředů či rakoviny střev.