Vláknina - Psyllium

Nejprodávanější

vlaknina psyllium dr.popov
Momentálně nedostupné
Kód: 861
 
180 Kč
Vláknina Psyllicol s příchutí citronu - 100g - Dr. Popov
90 Kč –11 %
Původně: 90 Kč  (–11 %)
80 Kč
Detail
Vláknina Psyllium SLIM - 120 kapslí - Dr. Popov
195 Kč –13 %
Původně: 195 Kč  (–13 %)
170 Kč
Detail
16 položek celkem

Cena

80189
180189

Značky

Minerály

Orgány

Problematika

Struktura

Položek k zobrazení: 16
vlaknina psyllium dr.popov
Momentálně nedostupné
Kód: 861
180 Kč
Kód: 861
Vláknina Psyllium SLIM - 120 kapslí - Dr. Popov
Akce
195 Kč –13 %
170 Kč
Kód: 14642
Vláknina Psyllium PROBIO - 120 kapslí - Dr. Popov
Akce
195 Kč –13 %
170 Kč
Kód: 14641
Vláknina Psyllium DETOX - 120 kapslí - Dr. Popov
Akce
195 Kč –13 %
170 Kč
Kód: 14640
Vláknina Psyllicol® s příchutí karamelu - 100g - Dr. Popov Kód: 14257
Vláknina Psyllicol® s příchutí ananasu - 100g - Dr. Popov Kód: 14256
Vláknina Psyllicol PLUS s probiotiky - 100g - Dr. Popov
135 Kč
Kód: 1443
Vláknina Psyllicol EXTRA s Aloe Vera - 100g - Dr. Popov
135 Kč
Kód: 1424
Vláknina Psyllicol s příchutí malin - 100g - Dr. Popov Kód: 825
Vláknina Psyllicol s příchutí pomeranče - 100g - Dr. Popov Kód: 293
Vláknina Psyllium DÓZA - 240g - Dr. Popov
150 Kč
Kód: 288
Vláknina Psyllium 200g - Dr. Popov
120 Kč
Kód: 287
Vláknina Psyllium 100g - Dr. Popov
80 Kč
Kód: 286

Psyllium - stoprocentně přírodní, nenávyková rozpustná vláknina dokáže již po několika dnech užívání navodit správnou hustotu stolice. V trávicím traktu zvětšuje až 40x svůj objem. Vzniklý gel pohlcuje nadbytečnou tekutinu a škodlivé látky, které jsou následně z těla vyloučeny. Nabobtnáním Psyllia vzniká také pocit "falešného zasycení" a zmenšuje se touha po jídle, což je důležité při snižování nadváhy.

Zácpa zadržuje v těle škodlivé látky, které způsobují stárnutí, rakovinu tlustého střeva a různá vážná onemocnění. Má také vliv na špatnou pleť. Proto je důležité udržovat správné vylučování stravy z těla. Pokud někdo trpí zácpou, doporučuje se zvýšit přísun vlákniny, případně využít psyllium, aby se zácpa proměnila ve správnou stolici a v těle se tak nezadržovaly škodlivé látky. 

Vláknina se pak dělí na dva druhy, a to rozpustnou vlákninu a nerozpustnou vlákninu. U rozpustné vlákniny dochází k absorbci vody. Vláknina bobtná, bývá zdrojem energie a reguluje trávení tuků a sacharidů. Nerozpustná vláknina oproti tomu není zdrojem energie, zvětšuje objem obsahu ve střevech a zkracuje dobu, po kterou je zůstává potrava ve střevech. Napomáhá tak k rychlejšímu vyloučení škodlivých látek z tlustého střeva