Jak na to

Řebříčkový olej na opalování

10 dkg čerstvé kvetoucí natě řebříčku zalijeme 1 litrem oleje (nejlepší je slunečnicový), sklenici dobře uzavřeme a asi 3 hodiny vaříme na mírném ohni ve vodní lázni. Po vychladnutí se olej přecedí přes plátno a přelije se do menších tmavých lahviček. K vodě s sebou noste vždy pouze balení, kter...

Příprava přírodních léků z léčivých bylin

Odvar : bylinu přelijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Kořeny a kůru vaříme 1/2 - 1 hodinu, ostatní části rostliny 10 - 15 minut. Siličnaté byliny přidáváme až po uvaření a necháme v odvaru 5 minut pod pokličkou louhovat. Odvar scedíme nebo přelijeme přes pláténko. Vody dáváme o 1/3 více ( při 1...

Pleťová voda z černého bezu pro každý den

Mým favoritem mezi bylinkami je černý bez, a proto ho zužitkovávám v nejrůznějších podobách. Dovoluji si představit "svou pleťovou vodu", která prostě nemá chybu: 500g květů čerstvého černého bezu přeliju vařící vodou a nechám 24 hodin stát. Pak přefiltruji a přidám šťávu z 1/2 citronu. Naliju...

Domácí repelent

Do 3/4 l octa naložíme 3 velké polévkové lžíce listů meduňky, 3 pol. lž. máty (sbírat těsně před rozkvětem - celou nať), 3 pol. lž. květu levandule  a 3 pol. lž. šalvěje. Vše vložíme do sklenice, zalijeme octem, uzavřeme a necháme 3 týdny stát. Pak přecedíme a přidáme asi 25 ml čistého lihu....

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení